ua en ru

Недалеко від центрального з/д вокзалу Берліна виявлена бомба

Недалеко від центрального з/д вокзалу Берліна виявлена бомба Фото: центральний ж/д вокзал Берліна (wikimedia.org Pine)

Можлива евакуація людей і порушення роботи транспорту

Неподалік від головного залізничного вокзалу Берліна знайшли бомбу часів Другої світової війни. Про це повідомляє RBB 24.

Як повідомляється, характеристики знахідки дозволяють припустити, що її знищення призведе до серйозних порушень роботи транспорту та можливої евакуації тисяч людей.

Боєприпас був знайдений під час проведення будівельних робіт поблизу головного вокзалу. Очікується, що вона буде знищена в п'ятницю вранці, близько 9:00.

На даний момент будівля вокзалу і прилегла територія знаходиться в 800-метровому оточенні, проте мова про евакуацію людей поки не йде.

Идание Berliner Zeitung припускає, що на час знешкодження бомби можуть бути скасовані рейси поїздів і громадського транспорту, маршрути якого проходять в районі центрального вокзалу.

Крім того, можливо, буде евакуйовано будівлю лікарні Шаріте, розташованої неподалік, а це 13 тис. чоловік персоналу і тисячі пацієнтів.

Нагадаємо, 11 квітня у Франції в рамках навчань винищувач Mirage 2000 випадково скинув муляж бомби на завод в департаменті Луарі, постраждали дві людини.