ua en ru

У НБУ заявили про нової інформаційної кампанії, пов'язаної з ПриватБанком

У НБУ заявили про нової інформаційної кампанії, пов'язаної з ПриватБанком Фото: НБУ

В НБУ заперечують виселення орендаря з приміщення, яке було надано в якості застави від Привабанк

У Національному банку України заявили, що не зверталися до орендаря ТОВ "Телерадіокомпанія" Студія 1+1", ні до орендодавця ТОВ "Поділ-нерухомість" з вимогою звільнити приміщення по вул. Кирилівській, 23 у Києві. Про це йдеться в повідомленні, опубликованном на сайті фінрегулятора.

Як відзначили в НБУ, раніше таку інформацію розповсюдили деякі ЗМІ.

"Національний банк розцінює поширення подібної маніпулятивною і спотвореної інформації про нібито виселення ТОВ "Телерадіокомпанія" Студія 1+1" з приміщення по вул. Кирилівській, 23 спробою вплинути на рішення Національного банку в частині погашення кредиту, майновим поручителем якого є ТОВ "Поділ-Нерухомість", - заявили в НБУ.

У финрегуляторе пояснили, що нежитлові приміщення житлово-офісного будинку по вул. Кирилівській, 23, є власністю ТОВ "Поділ-Нерухомість". У 2014 році ці приміщення були передані в заставу Національному банку України в забезпечення виконання зобов'язань за кредитом, який був наданий Національним банком України ПАТ КБ "ПриватБанк" у 2009 та 2014 роках.

"Приміщення в зазначеному будинку в ТОВ "Поділ-Нерухомість" орендує ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", про що укладено відповідний договір оренди, - додали в НБУ.

Нагадаємо, АМКУ оштрафував "ПриватБанк" за несвоєчасну подачу інформації.