ua en ru

НБУ завершив діагностику банківських операцій з пов'язаними особами

НБУ завершив діагностику банківських операцій з пов'язаними особами Фото: НБУ

За результатами діагностики зафіксували максимального розміру кредитного ризику в банках 44

Національний банк України завершив процедуру діагностики банківських операцій з пов'язаними особами. Про це йдеться в прес-релізі НБУ.

"Завершення діагностики операцій пов'язаних з банками осіб - важливий етап на шляху відновлення стабільності в банківському секторі. Збір коштів вкладників тільки для кредитування своїх підприємств в нормальній ситуації не так сильно загрожує банкам. Однак під час кризи власники швидше будуть захищати свій основний бізнес, а не банк, що може навіть призвести до його неплатоспроможності. Процес розробки і затвердження планів-заходів банків продовжується, банки мають можливість вдосконалювати операції до трьох років для їх виконання. Ми, в свою чергу, підсилюємо моніторинг за операціями з пов'язаними особами та контроль за виконанням планів", - заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Також повідомляється, що за результатами проведеної діагностики був ідентифікований перевищення нормативу максимального розміру кредитного ризику по заборгованості з пов'язаними особами в 44 банків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ спростив іноземні операції українців. Зокрема, тепер физилица зможуть розміщувати на зарубіжних рахунках іноземну валюту з джерелом походження за межами України без індивідуальних ліцензій НБУ.