ua en ru

НБУ заборонив 8 компаніям проводити аудит фінзвітності банків

НБУ заборонив 8 компаніям проводити аудит фінзвітності банків Фото: НБУ

Також Нацбанк просить банки утриматися від послуг ще 3 компаній

Національний банк України (НБУ) заборонив восьми компаніям проводити аудиторські перевірки банків. Про це йдеться у рішенні Комітету з питань аудиту банків України, згідно з якими зазначені компанії виключено з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків, передає прес-служба НБУ.

"Очищення банківської системи - це не тільки виведення з ринку неплатоспроможних банків, але і заборона працювати з банками аудиторським компаніям, які давали позитивні висновки, знаючи про проблеми в банку", - зазначила директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Рішення стосується наступних компаній: ТОВ "Донецкинаудит"; ТОВ АФ "Укрвостокаудит"; ТОВ "Українська аудиторська служба"; ТОВ АФ "Блискор"; ТОВ "АФ "Консультант"; ТОВ АФ "Оратанія"; ПП "АФ "Ставр"; ТОВ "Фінком-аудит".

"Ще три компанії не проводили аудит фінансової звітності банків протягом тривалого періоду. Ми не виключили їх з Реєстру, оскільки формального порушення не було. Однак ми не впевнені в тому, що їхній досвід і процедури відповідають сучасним вимогам, тому направили до банкам листа з пропозицією утриматися від використання послуг цих компаній", - зазначила Рожкова.

Нагадаємо, раніше НБУ мав намір заборонити 11 компаніям проводити аудит фінзвітності банків.