ua en ru

НБУ виявив 30 нелегальних пунктів обміну валюти в I кварталі 2017 року

НБУ виявив 30 нелегальних пунктів обміну валюти в I кварталі 2017 року Фото: НБУ виявив 30 нелегальних обмінників в I кварталі 2017

Всього було перевірено 260 "обмінників"

Національний банк за перший квартал 2017 року перевірив 260 небанківських пунктів обміну валюти, з яких 30 працювали нелегально. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, перевірки здійснювалися у Києві та 17 областях України: Київській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській.

Інформацію по цим пунктам Національний банк передає правоохоронним органам. Зараз від правоохоронців отримано три відповіді про заходи реагування на дані повідомлення.

Крім того, інформація про виявлених нелегальних обмінні пункти з відповідними фотоматеріалами розміщена на офіційному інтернет-сайті Національного банку в розділі "Незаконні пункти обміну валюти".

За станом на 1 квітня 2017 року генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 29 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта". Також, на сьогоднішній день в Україні діє 2759 відокремлених підрозділів небанківських фінансових установ.

В 2016 році Національний банк здійснив 362 перевірки обмінних пунктів у 14 регіонах України. До кінця 2017 року Нацбанк має намір провести перевірки по всій території України.

Нагадаємо, НБУ послабив тимчасові валютні обмеження для експортерів і громадян.