ua en ru

НБУ виставив на валютний аукціон 50 млн доларів

НБУ виставив на валютний аукціон 50 млн доларів Фото: Національний банк України

З-за низького попиту з боку уповноважених банків продано було лише 5 млн доларів

Національний банк України (НБУ) провів вчора, 17 листопада, валютний аукціон для згладжування надмірних коливань курсу. На продаж було виставлено 50 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У повідомленні йдеться, що з-за низького попиту з боку уповноважених банків обсяг задоволених заявок склав тільки 5 млн доларів. Курс відсікання заявок склав 23,60 гривень за долар.

"Завдяки проведенню валютного аукціону курс гривні на міжбанківському валютному ринку зміцнився до аналогічного рівня", - повідомляє прес-служба регулятора і додає, що НБУ не бачить підстав для подальших істотних коливань курсу на міжбанківському ринку. Зокрема, рахунок поточних операцій збалансований і поки немає ризиків для його розбалансування.

Крім того, Нацбанк відзначає, що зараз спостерігається здешевлення основної продукції вітчизняного експорту, проте це буде компенсовано за рахунок припливу валютних надходжень від продажу сільгосппродукції та зниженням цін на імпортні енергоносії. У результаті, поточний рахунок платіжного балансу залишиться збалансованим і не буде суттєво впливати на курс гривні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ визначив ознаки ризикової діяльності банків.