ua en ru

НБУ виграв суд на 1,6 млрд гривень у сина екс-президента Януковича

НБУ виграв суд на 1,6 млрд гривень у сина екс-президента Януковича Фото: НБУ виграв суд у сина Януковича (фото з відкритих джерел)

Старший син президента вимагав компенсації за виведення з ринку одного зі своїх банків

Національний банк України виграв суд на 1,6 млрд гривень у старшого сина екс-президента України Віктора Януковича Олександра. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, Печерський районний суд. Києва 14 листопада 2017 ухвалив рішення, яким залишив без задоволення позовні вимоги Олександра Януковича до НБУ про відшкодування збитків у розмірі 1,6 млрд гривень.

Згідно з матеріалами справи, Олександр вимагав від Нацбанку відшкодувати вказану суму, посилаючись на те, що одержав збитки в результаті виведення з ринку належить йому ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку".

За результатами розгляду судової справи, суд прийшов до висновку про відсутність підстав для задоволення позову.

НБУ протягом 2014-2017 років виграв 65 процесів, в яких позивачі вимагали визнати протиправною бездіяльність регулятора по відношенню до банків, що визнані неплатоспроможними або ліквідованих. Ще 85 подібних справ сьогодні знаходяться на розгляді у судах різних інстанцій.

Нагадаємо, у серпні Олександр подав до суду на Нацбанк з вимогою відшкодувати йому 1,6 млрд гривень збитків у зв'язку з ліквідацією зазначеного банку.

Рішення про відкликання ліцензії та ліквідації "Всеукраїнського банку розвитку" НБУ прийняв у грудні 2015 року.