ua en ru

НБУ вперше за 1,5 року провів розміщення 3-місячних депсертифікатів об'ємом

НБУ вперше за 1,5 року провів розміщення 3-місячних депсертифікатів об'ємом Фото: Національний банк України (НБУ)

Всього банками на тендер було подано 32 заявки, загальним об'ємом майже 2.3 млрд грн

Національний банк України вперше з лютого 2016 провів розміщення тримісячних депозитних сертифікатів, об'ємом до 500 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

Так, банками на тендер було подано всього 32 заявки загальним обсягом майже 2.3 млрд грн. Всього було задоволено чотири заявки на загальну суму 500 млн грн.

"Депозитні сертифікати на три місяці будуть сприяти формуванню кривої прибутковості і ціноутворення інших інструментів, а той попит, який ми побачили під час першого розміщення, наочно продемонстрував наявну для учасників ринку потребу в такому інструменті. Надалі, ми сподіваємося побачити активний розвиток вторинного ринку, на якому будуть торгуватися тримісячні депозитні сертифікати", - прокоментував результати розміщення директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Зазначено, що наступний тендер пройде 20 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк спростив порядок отримання резидентами кредитів від міжнародних фінансових організацій для пожвавлення співпраці українського бізнесу з МФО і більш активного припливу боргового капіталу в Україну.