ua en ru

НБУ збільшив міжнародні резерви на 4,1% у квітні

НБУ збільшив міжнародні резерви на 4,1% у квітні Фото: НБУ збільшив міжнародні резерви

Чиста купівля валюти у квітні склала 675,8 млн доларів

За попередніми даними, міжнародні резерви Національного банку України (НБУ) за станом на 1 травня 2016 року склали 13 млрд 241 млн доларів в еквіваленті. Про це повідомляється на сайті регулятора.

Як йдеться у повідомленні, після березневого скорочення резервів, у квітні їх обсяг збільшився на 4,1%, або на 519,5 млн. доларів, а за останній рік – на 37,5%.


За твердженням Нацбанку, збільшення стало можливим завдяки покупці регулятором іноземної валюти для поповнення резервів. У квітні чиста купівля НБУ валюти склала 675,8 млн доларів. Зокрема, було проведено 13 аукціонів, на яких чиста купівля валюти Нацбанком склала 528,4 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти регулятор не проводив.

Також, як йдеться у повідомленні приросту резервів посприяло надходження до держбюджету 661,1 млн доларів, з яких 651,1 млн доларів – від розміщення облігацій внутрішньої держпозики і 10,0 млн доларів – від Міжнародного банку реконструкції і розвитку

НБУ також повідомив, що збільшення резервів пройшло незважаючи на проведення платежів урядом через погашення і обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. Сума погашення склала 114,0 млн доларів, у тому числі 58,4 млн доларів було направлено на обслуговування державних цінних паперів.

У квітні 2016 року Нацбанк повернув кошти по операції swap в сумі 762,2 млн доларів (сальдо).

Таким чином, за результатами місяця обсягу міжнародних резервів України вистачає на 3,4 місяця імпорту, що достатньо для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Нацбанку.

Як повідомлялося, НБУ купив 676 млн доларів у квітні на міжнародні резерви.