ua en ru

НБУ встановлює правила захисту інформації для банківських установ

НБУ встановлює правила захисту інформації для банківських установ Фото: Національний банк України

Регулятор розробив відповідний проект постанови і виніс його на обговорення

Національний банк України (НБУ) встановлює правила захисту інформації для банківських установ. Відповідний проект постанови розроблений регулятором для того, щоб забезпечити надійну роботу платіжних систем і систем автоматизації банківської діяльності НБУ. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

У повідомленні йдеться, що регулятор розробив постанову "Про затвердження нормативно-правових актів з питань інформаційної безпеки". Серед цілей постанови - удосконалити порядок забезпечення банківських та інших установ засобами захисту інформації Національного банку для участі в системі електронних платежів та/або інформаційних задачах національного банку. Крім того, регулятор має намір унормувати порядок укладення та ведення договорів з питань забезпечення засобами захисту інформації НБУ.

Проект передбачає впровадження таких проектів нормативно-правових актів: "Положення про захист електронних банківських документів з використанням захисту інформації Національного банку України", "Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації Національного банку України" та "Положення про порядок перевірки стану інформаційної безпеки у банківських та інших установах, які використовують засоби захисту інформації Національного банку України".

На даному етапі проект винесений на обговорення.

Нагадаємо, раніше в НБУ заявляли про те, що мають намір домогтися зниження інфляції до рівня нижче 10%.