ua en ru

НБУ удосконалює захист банківської інформації

НБУ удосконалює захист банківської інформації Фото: Валерія Гонтарєва

Регулятор передбачив централізацію укладення та ведення договорів з питань захисту інформації

Національний банк України (НБУ) розпочав процес вдосконалення захисту інформації регулятора, банківських та інших установ України. Відповідні норми були прийняті в Постанові №439, повідомляє прес-служба Нацбанку.

Зокрема, цією Постановою передбачено централізація функції укладення та ведення договорів з питань захисту інформації НБУ. До 1 жовтня 2015 р. банки України, їх філії та небанківські установи повинні укласти договори з Департаментом інформаційної безпеки Нацбанку про використання криптографічних засобів захисту інформації в системі електронних платежів НБУ. Колишні договори укладалися з територіальними управліннями та Центральною розрахунковою палатою НБУ.

Постановою №439 також вносяться зміни до інструкції про міжбанківський переказ грошей в Україні в гривні і правила захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації НБУ. Зокрема, змінами передбачено нормування центрального обслуговування кореспондентських рахунків банків у НБУ і створення єдиного нормативно-правового акту НБУ з питань інформаційної безпеки під час роботи із засобами захисту інформації регулятора.

Нагадаємо, раніше НБУ прийняв рішення скоротити кількість осіб у Правлінні до 6.