ua en ru

НБУ врегулював порядок касового обслуговування банків

НБУ врегулював порядок касового обслуговування банків Фото: НБУ врегулював порядок касового обслуговування банків

Зокрема, збільшено терміни перевірки банками сумнівних банкнот

Національний банк України врегулював низку питань щодо касового обслуговування банків. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, правління Нацбанку 17 жовтня 2016 прийняв постанову № 393 "Про внесення змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні". Постанова прийнята в рамках впровадження Концепції організації готівкового обігу в Україні (рішення Правління Національного банку України "Про затвердження Концепції організації готівкового обігу в Україні" від 11 серпня 2016 № 207-рш).

зокрема, постанова вносить такі зміни в порядок касового обслуговування банків:

- визначається, що проведення касового обслуговування банків (філій, відділень) має здійснюватися незалежно від місця знаходження на підставі договорів про касове обслуговування;

- змінюється порядок надання інформації про операції з передачі національної валюти між банками;

- встановлюються вимоги, банк (філія, відділення) зобов'язаний (зобов'язана) передавати банкноти для повторного випуску в обіг своїм філіям, відділенням або іншим банкам (філіям, відділенням) тільки ті, які оброблені автоматизованим способом з використанням обладнання для автоматизованого оброблення банкнот;

- змінюються терміни проведення дослідження сумнівних банкнот національної та іноземної валюти

Постанова № 393 набирає чинності з 01 грудня 2016 року, крім норми стосовно автоматизованої обробки банкнот банками, яка має вступити в силу з 01 січня 2017 року.

Нагадаємо, Нацбанк спростив процедуру погодження керівників комерційних банків.