ua en ru

НБУ спрощує отримання резидентами платежів через міжнародні системи інтернет-розрахунків

НБУ спрощує отримання резидентами платежів через міжнародні системи інтернет-розрахунків Фото: Національний банк України

Регулятор планує розширити можливості використання електронних грошей резидентами країни

Національний банк України (НБУ) спрощує отримання транскордонних платежів резидентами, а також створює можливості для використання функцій та базових сервісів міжнародних систем інтернет-розрахунків під час здійснення резидентами України транскордонних операцій. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Регулятор схвалив зміни до положення про порядок реєстрації платіжних систем, їх учасників та операторів послуг даної інфраструктури (затвердженого Постановою НБУ від 4.11.2010 року №481) та про електронні гроші в Україні (затвердженого Постановою Нацбанку від 4.02.2014 №43).

За даними прес-служби, до категорії упрощаемых транскордонних операцій відносять: відправку грошей з України з використанням платіжних карток для розрахунків або для зарахування на e-wallets, одержання резидентами (фізичними особами та підприємцями) грошей за продані товари або послуги від нерезидентів, використання більшості доступних сервісів електронних грошей та інше.

За інформацією Нацбанку, міжнародні системи інтернет-розрахунків (такі як PayPal, ApplePay, GoogleWallet) мають право здійснювати повноцінну діяльність в Україні після внесення даних про них в реєстр платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Надалі, як повідомляє прес-служба регулятора, НБУ планує розробити зміни до законодавства, які дадуть можливість розширити можливості використання електронних грошей резидентами України.

Нагадаємо, раніше НБУ спростив роботу міжнародних платіжних систем в Україні.