ua en ru

НБУ стане третьою стороною у договорах для незалежної оцінки заставного майна

НБУ стане третьою стороною у договорах для незалежної оцінки заставного майна Фото: Національний банк України

Раніше Нацбанк не брав участь в укладення такого роду договорів

Національний банк України (НБУ) буде виступати третьою стороною в договорах для незалежної оцінки заставного майна. Відповідну постанову № 794 "Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України" опубліковано на сайті регулятора, повідомляє прес-служба.

У повідомленні йдеться, що згідно з прийнятою постановою для проведення незалежної оцінки майна, яке надається Нацбанку в якості застави за стабілізаційним кредитом, необхідно укладення тристороннього договору між НБУ, банком та суб'єктом оціночної діяльності. Раніше замовником та платником у таких договорах виступав банк-позичальник, тепер же функція замовника переходить до Нацбанку, повідомляє прес-служба.

"Такі зміни вносяться для кращого контролю Національним банком процесу оцінки", - наводить цитату директора департаменту з управління ризиками Ігоря Будника прес-служба.

В ухвалі крім усього іншого, Нацбанк розширив перелік критеріїв для вибору суб'єктів оціночної діяльності, які залучаються для оцінки майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ два дні поспіль проводив валютний аукціон, виставляючи на продаж 50 млн доларів.