ua en ru

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 30%

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 30% Фото: Національний банк України

У найближчій перспективі грошово-кредитна політика може пом'якшати

Як повідомляє "РБК-Україна", Як повідомляє "РБК-Україна", Національний банк України (НБУ) провів чергове засідання комітету з монетарної політики. Щоб підтримати оформлення стабілізаційних процесів на грошово-кредитному ринку країни, члени комітету вирішили зберегти облікову ставку на рівні 30%. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

У повідомленні говориться, що такий рівень облікової ставки сприятиме формуванню спадного тренда інфляції і стимулювати подальший повернення депозитів у банківську систему. "Одночасно зниження ризиків для стабільності гривні дозволяє очікувати пом'якшення грошово-кредитної політики в найближчій перспективі", - зазначає прес-служба.

Згідно з повідомленням НБУ, у квітні-травні на грошово-кредитному ринку країни закріпилися позитивні тенденції. Так, під час засідання було зазначено обмеження поведінкової складової у валютно-курсовій динаміці, що супроводжувалося поступовим зміцненням гривні. У квітні офіційний курс гривні до долара коливався в інтервалі 21,4 - 23,5 грн/дол., тоді як у травні - 20,6 - 20,8 грн/дол. Також у квітні обсяг депозитів фізосіб збільшився на 4,2 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко позитивно оцінив роботу Національного банку України щодо стабілізації ситуації у фінансовому секторі.