ua en ru

НБУ пом’якшив до 150 тис. грн мінімальну суму порушення банком вимог валютної звітності, яка тягне за собою штраф

Національний банк України (НБУ) пом'якшив мінімальну суму порушення вимог подання банками валютної звітності, при якій на банк накладається штраф, з суми, еквівалентної 25 тис. грн на суму, еквівалентну 150 тис. грн.

Національний банк України (НБУ) пом'якшив мінімальну суму порушення вимог подання банками валютної звітності, при якій на банк накладається штраф, з суми, еквівалентної 25 тис. грн на суму, еквівалентну 150 тис. грн. Про це йдеться в постанові правління Нацбанку від 7 жовтня 2014 р. № 637 щодо внесення змін до "Положення про валютний контроль", оприлюдненій на сайті регулятора.

"В абзаці шостому пункту 2.8 глави 2 слова і цифри "але не менше ніж на суму, еквівалентну 25 000 гривень" замінити словами і цифрами "але не менше ніж на суму, еквівалентну 150 000 гривень за офіційним курсом гривні до іноземних валют та банківських металів, установленим Національним банком, що діє на 0 годин дати подання звітності про валютні операції", - йдеться в постанові.

Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Зазначимо, згідно до "Положення про валютний контроль", несвоєчасне подання, приховування або перекручення встановленої Національним банком звітності про валютні операції тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацбанк посилює контроль над валютним ринком.