ua en ru

НБУ дозволив приєднання банку "Ренесанс Капітал" до ПУМБ

НБУ дозволив приєднання банку "Ренесанс Капітал" до ПУМБ Джерело фото:hvylya.net

Комісія Національного банку України (НБУ) з питань нагляду та регулювання діяльності банків дала дозвіл на проведення реорганізації шляхом приєднання ПАТ "Банк Ренесанс Капітал" (ТМ "Банк Ренесанс Кредит") до ПАТ "Перший український міжнародний банк" (ПУМБ). Про це повідомляє прес-служба групи СКМ, у структуру якої входять обидва банки.

Відповідне рішення було прийнято ще 23 грудня 2014 р. одночасно із затвердженням плану реорганізації.

Як пояснюють у прес-службі, в результаті реорганізації ПУМБ стає правонаступником усіх прав і зобов'язань банку "Ренесанс Кредит" по відношенню до його клієнтів, партнерів, контрагентів. Процес приєднання проходить під контролем Національного банку України та Антимонопольного комітету, і буде завершено до кінця 2015 р. Режим роботи банків, як ПУМБ, так і "Ренесанс Кредит", з клієнтами в період реорганізації залишиться незмінним.

Нагадаємо, рішення про приєднання банку "Ренесанс Капітал" до ПУМБ було прийнято 27 жовтня 2014 р.

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) входить до групи найбільших банків України, займаючи 8 місце за розміром активів, і є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних і інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 р. Головний акціонер банку - ТОВ "СКМ Фінанс" (92,24% акціонерного капіталу), частина Групи СКМ. Банк обслуговує 1,5 млн приватних та понад 20 тис. корпоративних клієнтів.

АТ "Банк Ренесанс Капітал" (ТМ "Ренесанс Кредит") належить до четвертої групи банків та посідає 108 місце за розміром активів згідно з класифікацією. Банк з 2006 р. спеціалізується на наданні послуг фізичним особам - кредитів готівкою, кредитів на товари, кредитних карт і депозитів. Роздрібна мережа банку охоплює понад 300 міст України.

З 2013 р. обидва банку входять в Банківську групу "ПУМБ", яка належить групі СКМ бізнесмена Рината Ахметова. З 2013 р. 100% акцій АТ "Банк Ренесанс Капітал" належать ПАТ "ПУМБ".