ua en ru

НБУ дозволив банкам оформляти кредити з використанням електронного підпису позичальника

НБУ дозволив банкам оформляти кредити з використанням електронного підпису позичальника Фото: Національний банк України (НБУ)

Регулятор призводить документацію банків до єдиного електронного формату

Національний банк передбачив право банкам формувати кредитну документацію (справа) боржника з електронних документів, створених та підписаних банком і боржником із застосуванням електронного цифрового підпису. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, відповідні зміни внесено в положення про визначення банками України розміру кредитного ризику, затвердженого постановою правління НБУ №351 від 30 червня 2016 року.

Зміни до положення №351 також передбачають: узгодженість підходів до обліку банками при розрахунку розміру кредитного ризику вартості заставного майна, стягнення цього майна, реалізація якого обмежена на законодавчому рівні; визначення банками сторони у зобов'язанні за факторинговими операціями з регресом; уточнення вимог в частині посвідчення банками акта з контролю наявності та стану заставного майна у вигляді нерухомості та земельних ділянок; порядок оцінки житлово-будівельних кооперативів

Зміни затверджені постановою правління Національного банку україни № 75 від 4 серпня 2017 року.

Нагадаємо, НБУ змінив коригуючі коефіцієнти для банківських застав.