ua en ru

НБУ розширює можливості МФО у використанні гривні для фінансування

НБУ розширює можливості МФО у використанні гривні для фінансування Фото: Національний банк України

Відповідну постанову поступається чинності сьогодні

Національний банк України (НБУ) розширив можливості міжнародних фінансових організацій (МФО) у використанні грошей у гривні для фінансування проектів в Україні. Про відповідне рішення, закріпленому постановою Правління НБУ №255 від 31 березня 2016 року, повідомляє прес-служба регулятора.

У повідомленні йдеться, що постанова вносить зміни в порядок відкриття та використання коштів за поточними рахунками МФО, які відкриваються в уповноважених банках. Також зміниться інструкція про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах.


Після вступу в силу змін, передбачених постановою, режим функціонування поточних рахунків, які МФО відкривають і використовують в уповноважених банках, розшириться. Такого роду організації зможуть використовувати для кредитування локального бізнесу національну валюту, отриману в якості кредиту від уповноваженого банку від розміщення власних облігацій на території країни.

Зміни будуть поширюватись на Міжнародну фінансову корпорацію, а також на Північну екологічну фінансову корпорацію.

Розширення режиму поточних рахунків МФО стосується також проведення на території України розрахунків за операціями іноземного інвестування, договорами страхування, з оплати продукції, послуг, робіт тощо.

Зміни набирають чинності 6 квітня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ визнав банк "Хрещатик" неплатоспроможним.