ua en ru

НБУ розширив умови участі в тендерах з розміщення депозитних сертифікатів

НБУ розширив умови участі в тендерах з розміщення депозитних сертифікатів Фото: НБУ

Відповідна постанова набирає чинності з 22 серпня 2015 р

Національний банк України розширив умови участі в тендерах з розміщення депозитних сертифікатів, відповідна постанова набуває чинності з 22 серпня 2015 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

"З 22 серпня 2015 р. удосконалено умови участі банків у тендерах Національного банку України з розміщення депозитних сертифікатів. Постанова Правління Національного банку України від 20 серпня 2015 року №552 "Про внесення зміни до Положення про регулювання Національним банком України ліквідності банків України" (далі - Постанова №552) вносить зміни до Положення про регулювання Національним банком України ліквідності банків України", - йдеться в повідомленні.

У відповідності з вимогами Положення доступ до участі в тендерах мають ті банки, які своєчасно і в повному обсязі формують обов'язкові резерви. Постановою надається доступ до участі у цих тендерах банкам, в яких регулятор відновив банківський нагляд на підставі рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Перевірка дотримання вимоги щодо формування резервів для таких банків буде здійснюватися, починаючи з періоду утримання банком обов'язкових резервів.

Нагадаємо, НБУ розширив можливості юросіб з переказу валюти за кордон.