ua en ru

НБУ розраховує на ветування президентом закону про реструктуризацію валютних кредитів

НБУ розраховує на ветування президентом закону про реструктуризацію валютних кредитів Фото: Національний банк України

Регулятор вважає більш логічним закон "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на купівлю єдиного житла (іпотечні кредити)"

Національний банк України (НБУ) розраховує на ветування законопроекту 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". Інформацію про це регулятор розмістив на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні говориться, що Нацбанк неодноразово виступав проти прийняття даного документа, так як, на думку регулятора, вступ його в силу матиме руйнівний вплив на банківську і фінансову систему країни. Нагадаємо, в цьому законопроекті зобов'язати банки конвертувати свої споживчі кредити в іноземній валюті за курсом на момент підписання договору (близько 5,05 гривень за долар).

Нагадаємо, нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив проект Закону "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на купівлю єдиного житла (іпотечні кредити)". Як повідомляє Нацбанк, цей законопроект більш логічний, оскільки дозволяє прощати частину кредитного боргу незахищеним верствам населення. Одночасно банківська система не відчує надмірного навантаження і внаслідок реалізації цього проекту закону.

"Ми переконали МВФ, що цей законопроект необхідно приймати, інакше не можливо знайти вихід із ситуації, яка склалася. Цей пункт прописаний у проекті Меморандуму з МВФ", - наводиться в повідомленні цитата Олександра Писарука, поки ще першого заступника Голови НБУ.

Національний банк розраховує на ветування Президентом України законопроекту 1558-1 “Про реструктуризацію зобов'язань за ...

Posted by Національний банк України on 10 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман розраховує, що президент Петро Порошенко заветує законопроект № 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів.