ua en ru

НБУ працює над скороченням частки держави у банківському секторі, - Рожкова

НБУ працює над скороченням частки держави у банківському секторі, - Рожкова Фото: НБУ покращує свої активи (НБУ)

Це, а також поліпшення якості банківських активів, є однією з вимог МВФ

Національний банк України продовжує працювати над поліпшенням якості активів як своїх, так і банківської системи в цілому. Про це на прес-брифінгу Національного банку України з питань фінансової стабільності повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Робота банку в напрямку поліпшення якості структури своїх активів. Ми бачимо, що деякі банки отримують надходження. Ми сподіваємося, що в 2018 році робота в цьому напрямку покращиться", - розповіла вона.

За словами Рожкової, фінансовий результат націоналізованого "Приватбанку" виявився кращим, ніж очікувалося, і зараз регулятор вивчає потребу в додатковому капіталі інших двох держбанків - "Укрексімбанку" і "Ощадбанку"

"Ми спостерігаємо, що фінансовий результат "Приватбанку" є кращим, ніж очікувалося. Сьогодні ми продовжуємо вивчати додаткову потребу в капіталі банків "Ощадбанк" і "Ексімбанк". Далі ми будемо працювати над стратегією держбанків", - сказав Рожкова.

Вона пояснила, що оскільки однією з вимог Міжнародного валютного фонду є скорочення частки держави в банківській системі, Нацбанк працює над тим, щоб збільшити ліквідність банківських активів держбанків, з метою залучення потенційних інвесторів до купівлі цих банків.

"Частка держбанків в банківському секторі досить висока. Ми переходимо до впровадженню загальносвітових регуляцій ліквідності капіталу", - сказала заступник голови НБУ.

Вона також зазначила, що банківська система на сьогоднішній день досить стабільна і в 2018 році стресів від докаптализированных банків не очікується, так само як і для всієї системи. Цей рік стане роком визначення своїх стратегій і конкурентноздатності для малих банків.

Нагадаємо, раніше Рожкова розповіла, що розмір додаткової докапіталізації "ПриватБанку" визначать після аудиту.