ua en ru

НБУ прогнозує зростання інфляція через неузгодження бюджету з МВФ

НБУ прогнозує зростання інфляція через неузгодження бюджету з МВФ Фото: Національний банк України

Регулятор стурбований ситуацією, яка склалася з прийняттям законопроекту Верховною Радою

Національний банк України (НБУ) стурбований ситуацією, яка склалася навколо ухвалення Верховною Радою бюджету на 2016 рік. Повідомлення про це регулятор розмістив на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні йдеться, що, за словами глави НБУ Валерії Гонтарєвої, подальше зволікання або прийняття бюджету, не погодженого з програмними цілями Меморандуму з Міжнародним валютним Фондом (МВФ) може поставити під загрозу економічну і фінансову стабільність в Україні, що є необхідною умовою досягнення цінової стабільності в країні.

За даними регулятора, відсутність збалансованого бюджету на наступний рік стане перешкодою для проведення Нацбанком стриманою фіскальної політики та прискорення реалізації масштабних структурних реформ.

Одночасно, прийняття бюджету, запропонованого Міністерством фінансів України дозволить завершити другий перегляд програми МВФ і, як наслідок, відновити надходження грошей від фонду, а також пов'язаного міжнародного фінансування на загальну суму близько 5 млрд доларів.

Коментар Національного банку України щодо прийняття бюджету на 2016 рік Національний банк України занепокоєний ситуаці...

Опубліковано Національний банк України 21 грудня 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ зберіг облікову ставку на рівні 22%.