ua en ru

НБУ прогнозує економічне зростання 1,1% до кінця 2016

НБУ прогнозує економічне зростання 1,1% до кінця 2016 Фото: НБУ прогнозує ВВП на рівні 1,1% в 2016

Прогноз по інфляції в 2016 році підтверджується

Національний банк України (НБУ) прогнозує, що в 2017 році рівень інфляції складе 8%. Про це йдеться в Звіті про фінансової стабільності, опублікованому на сайті регулятора.

протягом 2016 економічне зростання буде відновлюватися, але все ще буде досить повільним і за прогнозами НБУ складе 1,1% , йдеться в документі. Нацбанк вважає, що швидкість відновлення економіки буде стримуватися повільним відновленням реальних доходів населення, слабким зовнішнім попитом і збереженням торговельних обмежень з боку Росії.


Як повідомляється в звіті, інфляція істотно сповільнилася до 7,5% у річному вимірі. Що стосується індексу споживчих цін, то за прогнозом Нацбанку в кінці 2016 року він досягне 12%, що відповідає спрогнозированному рівня. Відчутне прискорення інфляції до кінця року буде в основному пов'язано з подальшим переглядом регульованих тарифів.

У середньостроковому періоді очікується уповільнення інфляції, оскільки вплив більшості економічних шоків на цінову динаміку буде вичерпано. Крім того, на тлі низького приватного попиту істотно зросла частка виробничих потужностей, які не використовуються, що також послаблює інфляційний тиск. Цільовий показник інфляції, встановлений НБУ на 2017 рік, становить 8%.

Нагадаємо, в Україні в травні базова інфляція склала 0,2%.