ua en ru

НБУ визнав "Укрінбанк" неплатоспроможним

НБУ визнав "Укрінбанк" неплатоспроможним Фото: "Укрінбанк"

Більшість вкладників фізосіб отримали компенсацію вкладів від ФГВФО

Національний банк України (НБУ) визнав ПАТ "Укрінбанк" неплатоспроможним. Інформація про відповідну постанову №934, прийняту 24 грудня 2015 року, розміщена на сайті регулятора.

У повідомленні йдеться, що більшість вкладників фізосіб (53 тис. вкладників або 95,5%), вклади яких підлягають відшкодуванню Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), отримали свої гроші в повному розмірі. Загальна сума виплат склала 1,9 млрд гривень.

До категорії проблемних "Укрінбанк" був віднесений 1 жовтня 2015 року. В рамках встановлених процедур Нацбанк працював з керівництвом і власниками банку над пошуком шляхів поліпшення фінансового становища. У результаті, банк подав план фінансового оздоровлення, який передбачав залучення 500 млн гривень в еквіваленті від інвестора, проте гроші від інвестора в банк так і не надійшли.

ПАТ "Укрінбанк" був нездатний вчасно і в повному обсязі виконати законні вимоги кредиторів через брак грошей, а його діяльність не відповідала вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів Національного банку.

За даними НБУ, станом на 21 грудня 2015 року, власниками істотної участі в банку є Володимир Клименко (66,99%) і Олексій Морозов (10%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України (ВРУ) дозволила Національному банку України (НБУ) не визнавати банки неплатоспроможними за порушення нормативів у зв'язку з девальвацією гривні.