ua en ru

НБУ визнав банк "Національний кредит" неплатоспроможним

НБУ визнав банк "Національний кредит" неплатоспроможним Фото: Національний банк України

Банк "Національний кредит" займав 47-е місце із 151 за розміром загальних активів

Національний банк України (НБУ) включив ПАТ "Банк Національний кредит" до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

Враховуючи системне порушення цим банком законодавства, що регулює питання запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, а також у зв'язку з погіршенням якості активів і, як наслідок, ліквідності банку, "Національний кредит" був віднесений до категорії проблемних.

У НБУ відзначили, що план фінансового оздоровлення банку не виконувався. Фінансовий стан банку погіршився. У свою чергу власник банку не вжив своєчасних заходів щодо достатньої фінансової підтримки "Національного кредиту"

"Враховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів, керуючись статтями 7, 15, 55 закону України "Про Національний банк України" та статей 67, 73, 75, 76 закону України "Про банки і банківську діяльність", правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Банк Національний кредит" до категорії неплатоспроможних", - йдеться в повідомленні.

Банк "Національний кредит" засновано в 1996 році. Найбільшим акціонером банку на 1 квітня був Андрій Оністрат (30,4373%). Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня за розміром загальних активів банк "Національний кредит" займав 47-е місце (2,85 млрд грн) серед 151 українських банків. Власний капітал банку склав 191,22 млн грн, обсяг депозитів фізосіб - 1,22 млрд грн.

Нагадаємо, Національний банк України прийняв рішення ліквідувати ПАТ "КБ "Надра", основним бенефіціаром якої є український бізнесмен Дмитро Фірташ.