ua en ru

До погашення кредитів екс-власників ПриватБанку можуть залучити правоохоронців, - НБУ

До погашення кредитів екс-власників ПриватБанку можуть залучити правоохоронців, - НБУ Фото: Геннадій Боголюбов і Ігор Коломойський

Від бенефіціарів поки не надійшло жодних пропозицій

У разі непогашення кредитів екс-бенефіціарами ПАТ "ПриватБанк" держава може залучити правоохоронні органи для примусового стягнення заборгованості. Про це в інтерв'ю порталу "Мінфін" заявила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

"Є стандартна процедура. Якщо кредити держбанку не гасять, починається претензійна робота. Із залученням правоохоронних органів", - сказала вона.

Банкір розповіла, що на вимогу Нацбанку екс-власники Привату повинні реструктуризувати заборгованість до 1 липня цього року. При цьому регулятор пішов на поступки, запропонувавши боржників відразу погасити 75% боргів і отримати піврічну відстрочку на погашення частини кредитів.

Проте, підкреслила Рожкова, ні Нацбанк, ні нинішнє керівництво ПриватБанку поки не отримувало від екс-власників ніяких пропозицій або рішень з цього приводу.

Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що колишнім власникам ПриватБанку через 5-10 років загрожує кримінальна відповідальність у разі неповернення кредитів, виданих зв'язаним з ними компаніями.