ua en ru

НБУ презентував пам'ятну монету до 100-річчя Української революції

НБУ презентував пам'ятну монету до 100-річчя Української революції Фото: НБУ презентував пам'ятну монету до 100-річчя Української революції

Монета виконана у стилі авангардизму

Національний банк України (НБУ) презентував пам'ятну монету "До 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років" номіналом у 5 гривень. Презентація відбулася у рамках урочистого відкриття Global Money Week у вівторок, 28 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"НБУ створив спеціальну пам'ятну монету до 100-річчю Української революції 1917-1921 років. Монета створена у стилі авангардизму, мистецького напрямку, який потужно розвивався на теренах України на початку ХХ століття", - заявив перший заступник голови Національного банку України Яків Смолій.

У рамках святкування Global Money Week також стартувала просвітницька кампанія "Гривня - наш символ", спрямована на виховання поваги до національної грошової одиниці України.

Повідомляється, що всього за роки незалежності НБУ випустив близько 700 пам'ятних монет.

altalt

Фото: презентація пам'ятної монети

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України у 2016 році реалізував 1,13 млн пам'ятних монет на суму 170 млн гривень, що вдвічі перевищує дохід від реалізації пам'ятних монет у 2015 році.