ua en ru

НБУ дозволив банкам до 1 січня 2012 р. включати до основного капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу

Правління Національного банку України постановою від 20 грудня 2010 р. №564 вніс зміни до інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

З метою підвищення рівня капіталізації банкам дозволено на період до 1 січня 2012 р. включати до основного капіталу сплачені, але не зареєстровані внески до статутного капіталу.

Крім того, банкам, які здійснюють свою діяльність менше одного року, надано право залучати кошти на умовах субординованого боргу.

З огляду на те, що основним призначенням регулятивного капіталу є покриття ризиків і збитків, на які наражається банк у процесі своєї діяльності, постановою №564 змінено підхід щодо включення до регулятивного капіталу банків результату переоцінки основних засобів. Так, до складу регулятивного капіталу будуть включатись тільки результати переоцінки основних засобів попередніх років.

Постанова №564 була зареєстрована в Міністерстві юстиції України 12 січня 2011 р. за №37/18775 та набрала чинності 22 січня 2011 р.