ua en ru

НБУ перейде до оверсайту платіжних систем

НБУ перейде до оверсайту платіжних систем Фото: Національний банк України

Після Системи електронних платежів НБУ, регулятор оцінить системи приватного сектора з категорії системно важливих

Національний банк України (НБУ) перейде до оверсайту платіжних систем на основі оцінки ризиків замість реєстраційних підходів до згаданих систем і їх учасників. Про це заявила заступник директора департаменту платіжних систем НБУ Олена Махаєва на Першій міжнародній конференції "Інновації та безпека інформаційних банківських технологій", повідомляє регулятор на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, впроваджуючи оверсайт Нацбанк використовує міжнародні практики і стандарти, в тому числі Принципи для інфраструктури фінансового ринку Банку міжнародних розрахунків та Технічного комітету Міжнародної організації комісії з цінних паперів. Відповідні стандарти та вимоги будуть використовуватися НБУ по відношенню до всіх значущих платіжних систем України, в тому числі і до створеним самим регулятором.

"Найближчим часом почнеться оцінка на відповідність міжнародним стандартам Системи електронних платежів Національного банку України, яка визнана системно важливою платіжною системою за обсягами операцій та їх видів", - йдеться в повідомленні Нацбанку. Наступним кроком стане оцінка тих платіжних систем приватного сектору, які відносяться до категорії соціально-важливих та важливих платіжних систем України.

Заступник директора департаменту платіжних систем НБУ Олена Махаєва, виступаючи сьогодні у ході Першої міжнародної конфе...

Posted by Національний банк України on 16 сентября 2015 г.

Нагадаємо, раніше НБУ почав реорганізацію контролю та планування витрат.