ua en ru

НБУ передав правоохоронцям інформацію про підозрілі операції в 41 банку

НБУ передав правоохоронцям інформацію про підозрілі операції в 41 банку Фото: НБУ передав інформацію про підозрілі операції правоохоронцям

До правоохоронців було направлено 24 листи за сім місяців цього року

Національний банк України (НБУ) за сім місяців 2016 року направив до правоохоронних органів 24 листи з інформацією про здійснення або намір клієнтів 41 банку провести підозрілі фінансові операції. Про це повідомляє прес-служба Нацрегулятора.

Зокрема, лише у липні була направлена інформація щодо клієнтів 11 банків. Так, НБУ надавав правоохоронцям інформацію, яка здебільшого стосувалась проведення клієнтами банків фінансових операцій з готівкою у значних обсягах, а також операцій з переказу коштів за кордон, які можуть свідчити про виведення капіталів з України.


"Впровадження Нацбанком процедури аналізу фінансових операцій банківських установ та посилення банками практики KYC ("знай свого клієнта") дає позитивний результат. Проводити схемні операції стало набагато важче, і зловмисники тепер намагаються використовувати більш складні та розгалужені схеми. Для протидії таким схемам регулятор знаходиться у постійному діалозі з ринком", - зазначив директор Департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.

Зазначається, що вказаний департамент передає інформацію до спеціальних органів по боротьбі з організованою злочинністю з відомостями, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність та використовуватися для виявлення, припинення та попередження такої діяльності.

Нагадаємо, за перше півріччя поточного року Національний банк України (НБУ) надав правоохоронним органам тимчасовий доступ до документів по 49 кримінальних справах в банківській сфері.