ua en ru

НБУ відкликає ліцензію "Укрінбанку"

НБУ відкликає ліцензію "Укрінбанку" Фото: Національний банк України

Регулятор прийняв рішення про ліквідацію банку за пропозицією ФГВФО

Національний банк України (НБУ) схвалив рішення №180 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Укрінбанк". Пропозицію про відкликання ліцензії надійшло регулятору від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), повідомляє Нацбанк на своєму сайті.

У повідомленні йдеться, що регулятор відніс "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних 1 жовтня 2015 року через зниження нормативу миттєвої ліквідності (Н4) більше 5 разів протягом вересня минулого року. Тоді ж НБУ складав для банку строк для прийняття заходів для приведення своєї діяльності у відповідність із вимогами законодавства.

Як повідомляє прес-служба НБУ, після цього ПАТ "Укрінбанк" надав нацбанку план фінансового оздоровлення, який передбачав залучення 500 млн гривень в еквіваленті від інвестора та відновлення рівня ліквідності. Враховуючи цей план, банк зареєстрував у НБУ договір позики про залучення грошей від інвестора-нерезидента. Враховуючи невідповідність діяльності ПАТ "Укрінбанк" вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів Нацбанку, погіршення показників його діяльності та фінансового стану та інші фактори, НБУ прийняв рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову правління Національного банку України (НБУ) №934 від 24 грудня 2015 року "Про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних".