ua en ru

НБУ відібрав 20 банків для валютних інтервенцій за найкращим курсом

НБУ відібрав 20 банків для валютних інтервенцій за найкращим курсом Фото: НБУ (РБК-Україна)

Національний банк України затвердив перелік банків, які зможуть брати участь в інтервенціях НБУ за найкращим курсом

Національний банк України затвердив перелік банків, які зможуть брати участь в інтервенціях НБУ за найкращим курсом у IV кварталі 2018 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу регулятора.

Згідно з критеріями відбору банків, у валютних інтервенціях можуть брати участь 20 установ, які за підсумками попереднього кварталу мали найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку за такими критеріями: обсяг операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти, обсяг операцій банку з клієнтами, обсяг активів банку.

Відповідно до вказаних критеріїв, у IV кварталі 2018 року до було додано АТ "БАНК АЛЬЯНС" і виключено АТ "ПРОКРЕДИТ БАНК". Таким чином, у жовтні-грудні брати участь у таких інтервенціях зможуть наступні банки: АТ "АЛЬФА-БАНК", АТ "БАНК АЛЬЯНС", АТ "БАНК КРЕДИТ ДНІПРО", ПАТ "КБ "ГЛОБУС", ПАT "ІНГ Банк Україна", АКБ "ІНДУСТРІАЛБАНК", ПАТ "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК", АТ "ОТП БАНК", АТ "Ощадбанк", Акціонерний банк "Південний", АТ КБ "ПРИВАТБАНК", ПАT "ПУМБ", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "СБЕРБАНК", АТ "СІТІБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК", АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "Укрексімбанк", АТ "УкрСиббанк", ПАТ "УКРСОЦБАНК"

Нагадаємо, інтервенції шляхом запиту найкращого курсу були запроваджені відповідно до Стратегії валютних інтервенцій Національного банку на 2016-2020 роки і проводяться з початку 2017 року.

Відзначимо, У ІІI кварталі 2018 року Національний банк не купував і не продавав валюту через інтервенції шляхом запиту найкращого курсу. Для цього впродовж липня-вересня використовувався функціонал Matching, за допомогою якого операції здійснювалися як у формі інтервенції за найкращим курсом, так і шляхом інтервенції за єдиним курсом.