ua en ru

НБУ відніс Фінбанк до категорії неплатоспроможних

НБУ відніс Фінбанк до категорії неплатоспроможних Фото: Національний банк України

В Україні ще один банк припиняє свою діяльність

Національний банк України відніс Публічне акціонерне товариство "Фінбанк" до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.

"Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 07 квітня 2017 року правління Національного банку України прийняло рішення № 217-рш/БТ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Фінбанк" до категорії неплатоспроможних", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в жовтні 2016 року НБУ затвердив обсяг докапіталізації Фінбанку, однак станом на 1 квітня 2017 року заходи не були виконані, а банк не надав реалістичну програму капіталізації.

Крім того, банк не представив план щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства щодо операцій з пов'язаними з банком особами, а негативний капітал призвів до неспроможності банку виконувати зобов'язання перед вкладниками і кредиторами.

"У зв'язку з невизначеністю щодо можливих напрямів і джерел подальшої капіталізації акціонерами ПАТ "Фінбанк" було прийнято рішення про ліквідацію банку та подано відповідний пакет документів до Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Нацбанк спростив порядок реєстрації договорів про зовнішнє фінансування для банків.