ua en ru

НБУ скасував обмеження з кредитування Нацбанком ФГВФО

Національний банк України скасував обмеження з надання кредиту Нацбанком Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Національний банк України скасував обмеження з надання кредиту Нацбанком Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Про це йдеться в постанові Правління Нацбанку від 8 серпня 2014 р. №472, оприлюдненій на сайті регулятора.

"З метою забезпечення захисту інтересів вкладників банків Правління Національного банку України постановляє: Абзац перший пункту 1.5 глави 1 Положення про кредитування Національним банком України Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 18 березня 2013 р. у № 95, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 3 квітня 2013 р. за № 543/23075, виключити", - йдеться в постанові.

Зокрема, виключений з положення пункт передбачає надання Нацбанком кредиту ФГВФО в розмірі, що не перевищує 95% від чотирикратного розміру надходжень до фонду, отриманих у кварталі, що передує даті звернення фонду за кредитом.

Тепер положення про кредитування Нацбанком ФГВФО передбачає: "Розмір кредиту не може перевищувати суму необхідних поточних виплат фонду з урахуванням наявних грошових коштів на рахунках фонду, відкритих у Національному банку".

Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.