ua en ru

НБУ здійснив інтервенцію за єдиним курсом через хакерські атаки

НБУ здійснив інтервенцію за єдиним курсом через хакерські атаки Фото: Національний банк України (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

НБУ купив по курсу 26,07 гривень за долар і продав за курсом 26,12 гривень за долар

У четвер, 29 червня, Національний банк України здійснив валютну інтервенцію за єдиним курсом з метою згладжування функціонування валютного ринку. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті НБУ.

"У зв'язку з недавньою кібератакою робота ряду банків сьогодні була обмежена, що вплинуло на функціонування міжбанківського валютного ринку і спотворило процес курсоутворення. Тому Національний банк прийняв рішення підтримати функціонування валютного ринку з допомогою валютної інтервенції", - пояснив заступник голови НБУ Олег Чурий.

Як повідомляється, для полегшення роботи валютного ринку НБУ купив по курсу 26,07 гривень за долар США і продав за курсом 26,12 гривень за долар США.

В НБУ також нагадали, що "згідно Стратегії валютних інтервенцій НБУ на 2016-2020 роки, валютна інтервенція НБУ за єдиним курсом проводиться у випадках, коли необхідно надати ринку чіткий курсовий орієнтир (наприклад, у разі дезорганізованості ринку)".

Нагадаємо, в НБУ розповіли про відновлення роботи банків після хакерської атаки.