ua en ru

НБУ опублікував інформацію про банківські ліцензії

НБУ опублікував інформацію про банківські ліцензії Фото: Національний банк України

Регулятор таким чином оприлюднив майже всю історію банківської системи

Національний банк України (НБУ) почав публікувати офіційну інформацію про надання банківських ліцензій та видах діяльності банків на сторінках свого офіційного інтернет-представництва. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

За даними прес-служби, на сайті Нацбанку в розділі "Банківські ліцензії і види діяльності банків України" буде розміщуватися інформація про ліцензії, узгодження видів діяльності і послуг, історію відповідних змін для кожного банку.

За словами керівника департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ Леоніда Антоненко, які наводяться в повідомленні, це рішення - черговий крок на шляху регулятора до більшої прозорості. "Ми сподіваємось, що оприлюднення інформації про надання банківської ліцензії та види діяльності банків дасть можливість кожному громадянину швидко і оперативно реалізувати своє право на доступ до інформації", - зазначив Леонід Антоненко.

У свою чергу заступник голови НБУ Владислав Рашкован на своїй сторінці в Facebook прокоментував відкриття регулятором цієї інформації так: "Дуже рекомендую подивитися - там вся історія банківської системи з початку ... Всі старі імена банків, всі закриті банки...дуже цікаво для журналістів та й істориків".

Опубликована информация обо всех выданных и отозванных банковских лицензиях за все время работы НБУ.Очень рекомендую п...

Posted by Vladyslav Rashkovan on 22 Июль 2015 г.

Нагадаємо, раніше НБУ прийняв рішення відкликати ліцензію та ліквідувати банк "Київська Русь".