ua en ru

НБУ схвалив істотну участь власників чотирьох банків

НБУ схвалив істотну участь власників чотирьох банків Фото: Національний банк України

Придбання акцій погоджено регулятором для власників "Полікомбанку", "Фінексбанку", "Агрокомбанку" і "Альянс Банку"

Національний банк України (НБУ) схвалив істотну участь власників чотирьох банків. Відповідне рішення прийняв Комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем, повідомляє прес-служба регулятора.

Зокрема, регулятор схвалив придбання істотної участі в розмірі близько 57% ПАТ "Полікомбанк" асоційованим особам Миколі, Юрію і Олександру Тарасівцям. За даними НБУ, на початку 2015 року структура власності банку робила неможливим встановлення реальних кінцевих бенефіціарів фінустанови.

Схвалено також пряме придбання істотної участі в розмірі 50% ПАТ "Фінексбанк" Ганні Сидорової (громадянка Латвії), тоді як на початку поточного року у банку не було контролера, а був тільки один власник істотної участі на менше, ніж 50% - Сергій Осьмухін.

Узгоджено збільшення прямої істотної участі в розмірі 87,7% у ПАТ "Агрокомбанк" Володимиру Дроботу, тоді як на початку 2015 року його участь не перевищувала 25%, а акції, що залишилися, були розпорошені між 10 фізособами, жодне з яких не було власником істотної участі.

Також, в ПАТ "Банк Альянс" погоджено опосередкованого придбання істотної участі в розмірі 73% Олександру Сосісу. На початку поточного року у банку не було власників істотної участі, а його акції були розподілені між особами, жодна з яких не володіла більше 10%.

Згідно з даними НБУ, процес легалізації структури власності цих чотирьох банків був на вирішальній стадії.

Нагадаємо, раніше НБУ змінив порядок перевірок роботи платіжних систем.