ua en ru

НБУ звинуватив Таруту у поширенні неправдивої інформації

НБУ звинуватив Таруту у поширенні неправдивої інформації

За даними НБУ, Тарута насправді виступав на нечисленному неофіційному заході

Національний банк України (НБУ) звинуватив народного депутата Сергія Таруту у поширенні з допомогою лобістів в США неправдивої інформації про Нацбанк. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

"За наявною у Національного банку України, у Конгресі США не відбувалося сьогодні або іншими днями жодного офіційного слухання або наради, які складали офіційні заходи Конгресу і теми, визначені в комунікаціях депутата Тарути", - заявляють в НБУ.

Як заявляють в НБУ, "в орендованій кімнаті відбувся нечисленний (до 20 осіб) неофіційний захід, організатором та модератором якого виступив представник лобістської компанії "LibertyInternationalGroup", а спікерами виступили Сергій Тарута і екс-співробітник НБУ Олександр Завадецкий".

"Ніякі офіційні представники Адміністрації і Конгресу США участі в цьому заході не брали", - заявляють в НБУ.

"Національний банк вважає поширювану інформацію такою, що спрямована на підрив міжнародного авторитету країни, успішності проведених реформ, дестабілізацію української банківської системи, і спробу дискредитації Національного банку в очах міжнародних фінансових організацій", - йдеться в заяві.

Раніше Тарута заявив, що виступив з промовою на обговорення в Конгресі питання корупції в Національному банку України.