ua en ru

НБУ оновив діючі норми щодо здійснення валютного контролю

НБУ оновив діючі норми щодо здійснення валютного контролю Фото: Національний банк України (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

НБУ оновив діючі норми проведення перевірок з питань дотримання фінустановами валютного законодавства

Національний банк України (НБУ) оновив діючі норми щодо здійснення валютного контролю. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Повідомляється, що Нацбанк оновив діючі норми щодо здійснення валютного контролю та проведення перевірок з питань дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України.

Змінами передбачено:

  • застосування санкцій, передбачених Декретом КМУ і постановою Правління НБУ №49, на підставі актів перевірки без складання протоколів порушення валютного законодавства;
  • перевірка уповноваженими працівниками НБУ перед складанням актів перевірки отриманих від державних органів матеріалів, що можуть свідчити про порушення вимог валютного законодавства;
  • ознайомлення керівника банку (небанківської фінансової установи, національного оператору поштового зв'язку) з актом виїзної перевірки передбачається не пізніше тридцятого календарного дня (замість тридцятого робочого) з дня закінчення перевірки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ ініціює скасування валютного контролю над зовнішньоекономічними операціями на суму менш ніж 150 тис. гривень, що зменшить навантаження на банки та їх клієнтів.