ua en ru

В НБУ назвали прогнозований обсяг міжнародних резервів до кінця року після траншу МВФ

В НБУ назвали прогнозований обсяг міжнародних резервів до кінця року після траншу МВФ Фото: НБУ (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

Нацбанк розраховує збільшити міжнародні резерви до 20 млрд доларів

Національний банк України (НБУ) зберігає прогноз щодо збільшення міжнародних валютних резервів до кінця року до 20 млрд доларів. Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зберігаємо наш прогноз підвищення золотовалютних резервів до кінця року до 20 млрд доларів. Сюди входить отримання траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на суму 2 млрд доларів, і 600 млн євро - це кошти від Єврокомісії. Загалом також ми очікуємо вірогідного позитивного впливу від розміщення єврооблігацій", - заявив Чурий.

За його словами, на 1 вересня 2017 міжнародні валютні резерви становили понад 18 млрд доларів. З початку місяця вони зменшилися завдяки виплаті 500 млн доларів за зобов'язаннями за євробондами і через витрачання коштів, необхідних для згладжування коливань на валютному ринку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця року Україна повинна отримати ще два мільярда доларів від МВФ.