ua en ru

НБУ призначив нового директора Державної скарбниці

НБУ призначив нового директора Державної скарбниці Фото: Лариса Галяпа

Новий керівник на різних посадах працює в держскарбниці країни з 1992 р

Національний банк України (НБУ) повідомив про призначення на посаду директора Державної скарбниці України Ларису Галяпу. Призначення датується 5 жовтня 2015 р., повідомила сьогодні прес-служба Нацбанку.

Головна функція Державної скарбниці - накопичення і зберігання монетарного золота, банківських металів НБУ. Для цього, скарбниця проводить операції з купівлі банківських та дорогоцінних металів в уповноважених банків, афінажних і переробних підприємств, суб'єктів господарювання, які займаються ломбардною, торгівельною та виробничою діяльністю.

За даними прес-служби, на сьогодні перед скарбницею стоять такі завдання, як перебудувати виробничі і технологічні процеси згідно з міжнародною практикою.

Лариса Галяпа, до призначення на посаду глави Державної скарбниці України, з 2007 р. займала посаду заступника директора даної структурної одиниці НБУ. В цілому, вона працює у держскарбниці України з 1992 р., пройшовши шлях від інженера першої категорії до її керівника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з думкою аналітиків, опитаних Bloomberg, ціна золота до кінця 2015 р. впаде нижче психологічно важливої позначки 1000 дол.