ua en ru

НБУ сподівається, що Президент ветує закон про реструктуризацію валютних кредитів

НБУ сподівається, що Президент ветує закон про реструктуризацію валютних кредитів Фото: Перший заступник голови НБУ Олександр Писарук

При цьому в Нацбанку вважають, що питання реструктуризації повинен вирішуватися в законодавчій площині

Національний банк України (НБУ) сподівається, що Президент України Петро Порошенко заветує законопроект № 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів. Про це сьогодні написав перший заступник голови Нацбанку Олександр Писарук в Twitter.

Крім того, за даними прес-служби регулятора, голова НБУ Валерія Гонтарєва під час вчорашньої наради з керівниками 40 найбільших банків, зазначила, що хоча законопроект № 1558-1 не може бути реалізований, це соціальне питання все-таки потрібно вирішувати. При цьому, уточнила голова НБУ, для того, щоб усі банки виконували взяті на себе зобов'язання реструктуризації, питання має вирішуватися в законодавчій площині. "Такий проект закону повинен бути загальної консолідованої і узгодженою позицією банківського співтовариства і стосуватися тільки соціально незахищених верств населення та соціального житла", - цитує Валерію Гонтареву прес-служба НБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко назвав закон про реструктуризацію валютних кредитів помилкою Ради.