ua en ru

НБУ вирішив ліквідувати "Брокбізнесбанк"

Національний банк України (НБУ) прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Брокбізнесбанк".

Національний банк України (НБУ) прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Брокбізнесбанк". Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Ураховуючи пропозиції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Брокбізнесбанк", керуючись вимогами чинного законодавства Правління Національного банку України прийняло рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Брокбізнесбанк" (постанова Правління Національного банку України від 10.06.2014 № 339)", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, зазначають у прес-службі, з 11 червня 2014 р. відкликаються банківська ліцензія, генеральна ліцензія на здійснення валютних операцій та розпочинається процедура ліквідації зазначеного банку.

Зазначимо, на початку червня 2014 р. Фонду гарантування вкладів запропонував НБУ ліквідувати "Брокбізнесбанк".

Нагадаємо, в кінці лютого 2014 р. Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Брокбізнесбанку" строком на три місяці - до 2 червня 2014 р.

АТ "Брокбізнесбанк" згідно класифікації НБУ займає 17 місце за розміром активів серед 181 банків України. На початок 2014 р. чисті активи банку склали 26,914 млрд грн, власний капітал - 14,478 млрд грн, регулятивний капітал - 14,121 млрд грн.

Стратегічним інвестором "Брокбізнесбанку " є група компаній "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК) бізнесмена Сергія Курченка.