ua en ru

НБУ позбавляє грошово-кредитний ринок необхідного ступеню прогнозованості та стабільності, - УКБС

Ситуація, за якої Національний банк України (НБУ) досі не подав до ВР «Основні засади грошово - кредитної політики» на 2011 р., позбавляє ринок необхідного ступеню прогнозованості та стабільності, вважають експерти асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» (УКБС).

Аналітики відзначили, що, незважаючи на визначені параметри фіскальної політики, монетарна сфера до цього часу позбавлена офіційно схваленої стратегії розвитку на поточний рік, а це, в свою чергу, посилює негативні очікування суб'єктів грошово-кредитного ринку.

В УКБС відзначили, що даний факт є порушенням чинних норм законодавства, зокрема, ст. 9 Закону України «Про Національний банк України», згідно з якою Рада НБУ повинна щорічно, до 15 вересня, розробити, опублікувати в офіційних виданнях та подати до Верховної Ради України Основні засади грошово - кредитної політики на майбутній рік. Зокрема, документ визначає показники діяльності НБУ у середньостроковій перспективі з метою реалізації законодавчо-визначених цілей - забезпечення стабільності національної грошової одиниці та банківської системи країни.