ua en ru

НБУ лібералізував умови видачі індивідуальних валютних ліцензій

Національний банк України лібералізував умови видачі індивідуальних валютних ліцензій. З 25 січня ц.р. фізичні особи зможуть отримувати її без обмеження сум виведення коштів за кордон, пише "Комерсант-Україна". При цьому незабаром майже в два рази скоротиться термін її видачі за рахунок скасування необхідності погодження дозволу з силовими органами.

Постанова правління НБУ №531 передбачає скасування обмеження максимальної суми виведення валюти фізичними особами. Якщо зараз при отриманні індивідуальної ліцензії за кордон можна перевести до 600 тис. грн на рік (приблизно 75 тис. дол.), то з набуттям чинності документа резиденти зможуть робити переклади на будь-яку суму. Її максимальний розмір буде залежати тільки від того, яка сума буде узгоджена і прописана в індивідуальної ліцензії НБУ.

Ще одним документом НБУ спростив саму процедуру отримання індивідуальних ліцензій. Постановою правління №500, яке ще не набуло чинності, буде скасовано необхідність отримання Нацбанком висновків Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС і Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ при видачі фізособам індивідуальної ліцензії.

Цей документ удвічі скоротить період отримання індивідуальних ліцензій. Експерти сходяться на думці, що даний крок НБУ збільшить кількість звернень за одержанням індивідуальних ліцензій.

Читайте також: У НБУ вважають, що долар загрожує нацбезпеці України