ua en ru

НБУ до кінця березня може затвердити положення про кредитні ризики за Базельським принципам

НБУ до кінця березня може затвердити положення про кредитні ризики за Базельським принципам Фото: Національний банк України

Влада країни також пообіцяє МВФ, що банки розроблять надійні плани рекапіталізації на період до 2018 року

Національний банк України (НБУ) у рамках консультацій з експертами Міжнародного валютного фонду (МВФ) може затвердити нове положення про кредитні ризики відповідно до Базельських принципів і кращими світовими практиками до кінця березня 2016 року. Про це йдеться в оновленому у січні 2016 року проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, яким володіє редакція РБК-Україна.

Становище буде включати в себе вимогу до банків класифікувати своїх позичальників на підставі їх грошових потоків, а до застави звертатися як до фактору зниження збитків, і забезпечити, щоб матеріальний заставу за позикою відповідав мінімальним вимогам щодо безпеки і не пошкодженості. Це положення буде введено в дію для підготовки фінансових звітів банків орієнтовно до червня - вересня 2016 року.

У матеріалі також йдеться, що влада України має намір забезпечити розроблення банками надійних планів рекапіталізації на період до 2018 року. У плани буде входити застосування банками негайних дій для виконання вимоги щодо мінімального рівня достатності капіталу (5%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна попросить МВФ перенести термін пенсійної реформи.