ua en ru

НБУ готовий виконувати держзамовлення на виробництво документів з елементами захисту, - Соркін

Національний банк України (НБУ) готовий виконувати державні замовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими елементами захисту. Про це заявив голова Національного банку України Ігор Соркін, передає прес-служба Нацбанку.

"Ураховуючи, що підприємства Національного банку України мають у своєму розпорядженні все необхідне обладнання та оснащені передовими технологіями, а також мають величезний досвід в організації виготовлення друкованої продукції, що повинна мати особливі технічні характеристики та високий ступінь захисту від підробки, ми з впевненістю констатуємо свою готовність виконувати державні замовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими елементами захисту", - заявив Соркін.

Нагадаємо, Верховна Рада 4 липня 2013 р. прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повернення державного контролю та виробництва державними підприємствами документів та бланків, які потребують використання спеціальних елементів захисту". Документ створює правові підстави щодо можливостей друку бланків документів, які потребують використання спеціальних елементів захисту, на державних підприємствах, що входять до сфери управління Нацбанку.

Варто зазначити, що серед функцій НБУ, визначених ст.6 та ст.7 закону України "Про Національний банк", виробництво документів та бланків по держзамовленню не вказано.