ua en ru

Директор Amazon продав акції компанії за 1,1 млрд доларів

Директор Amazon продав акції компанії за 1,1 млрд доларів Фото: Безос знову продав акції Amazon на 1 млрд доларів (flickr.comGirdhar Gopal)

Безос є найбагатшою людиною в світі за версією Forbes

минулого тижня генеральний директор компанії Amazon Джефф Безос продав 1 млн мільйон акцій компанії, вартістю 1,1 млрд доларів. Про це повідомляє Forbes.

Як повідомляється, після вирахування податків на продаж акцій та приріст капіталу, стан Безоса зросла до 93,7 млрд доларів, обігнавши другого з світових багатіїв, співзасновник Microsoft Білла Гейтса, на 4,1 млрд доларів

Вже вдруге в цьому році Безос продав один мільйон акцій Amazon. Перший раз був в травні. Ця недавня продаж була на 150 мільйонів доларів більш прибуткової до оподаткування, ніж перша, тому що ціна акцій Amazon була на 12% вище, ніж в цьому раунді. Після сплати податків на приріст капіталу Bezos запрацює приблизно 840 млн доларів.

Як пояснив Безос на квітневій космічної конференції, продаж акцій пов'язана з наміром профінансувати ракетну компанію мільярдера Blue Origin. В цьому році Bezos продала більше 2 млрд доларів до сплати податків в акціях Amazon. У минулому році він продав акції Amazon на суму 1,4 млрд доларів (до оподаткування), а в 2015-му і 2014 роках він продав відповідно 534 млн доларів і 351 млн доларів. Він як і раніше є найбільшим акціонером Amazon, що володіє 16,4% акцій.

Безос вперше приєднався до рейтингу мільярдерів Forbes 400 в 1998 році з чистим капіталом 1,6 млрд доларів.

Нагадаємо, Amazon увійшов до десятки найдорожчих брендів світу.