ua en ru

Призначено дати судових засідань у справах Штепи і "Топазу"

Призначено дати судових засідань у справах Штепи і "Топазу" Фото: Нелі Штепа

Червонозаводський райсуд Харкова 23 квітня провів засідання

Червонозаводський районний суд Харкова 23 квітня провів чергове засідання у справі колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи. Було заслухано ще два свідки звинувачення, один з яких сам виявив бажання дати показання, передав кореспондент РБК-Україна.

"Суд повинен заслухати ще 7 свідків звинувачення на наступному засіданні 19 травня в 14:00", - повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Також сьогодні апеляційний суд Харківської області задовольнив скаргу прокуратури і збільшив розмір застави з 73 тис. грн з 243 тис. 600 грн для Люботинського міського голови Володимира Теличко, підозрюваного в отриманні хабара.

Суд залишив без задоволення апеляцію захисту громадянки Російської Федерації Лариси Чубарової, підозрюваної в організації вибухів у Харкові, зміну щодо неї запобіжного заходу.

"Київський райсуд Харкова переніс слухання справи Гната Кромського ("Топазу") перенесено на 25 травня у зв'язку з неявкою захисників і потерпілих. Слухання по апеляції Ольги Воржеїнової, засудженої за ч. 2 ст. 296 до 1 року і 6 місяців обмеження волі в колонії-поселенні призначено на 14 травня в апеляційному суді Харківської області. Київський районний суд проведе 20 травня перше засідання по справі координатора проросійського руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна", - повідомила Віта Дубовик.

8 жовтня 2014 р. прокуратура Харківської області висунула Нелі Штепі остаточне підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше суд продовжив арешт екс-мера Слов'янська Штепі до 28 травня.